V meste vyvrcholil medzinárodný hudobný festival Levočské babie leto

05.10.2008 Levoča

Levoča 5. októbra (TASR) - V historickom meste Levoča dnes vyvrcholil prvý ročník medzinárodného hudobného festivalu Levočské babie leto.
V priebehu desiatich dní sa Levočanom aj milovníkom hudby z okolia predstavilo množstvo zaujímavých zoskupení zvučných mien nielen zo Slovenska ale aj zo zahraničia. V sérii koncertov boli prezentované výnimočné diela, začínajúc Mozartom a Lisztom a končiac španielskym flamencom. Medzi účinkujúcimi nechýbalo kvarteto Stamic z Prahy i ďalší svetoznámi umelci.
\"Organizátorka festivalu - bývalá londýnska primátorka Nadia Conwayová povedala, že na počesť mesta Levoča a spišského regiónu rada privítala na koncertoch ľudí, ktorí majú záujem osláviť krásnou a netradičnou formou netradičné mesto v srdci Európy, \" uviedla pre TASR ďalšia z organizátoriek podujatia Lucia Teplicová. Dodala, že N. Conwayová prežila svoju mladosť a študentské roky v Poprade a Levoči. Pred niekoľkými rokmi so svojím manželom Davidom zrekonštruovali neskorogotický meštiansky dom v Levoči.
Súčasťou festivalu bola aj jedinečná výstava významného pražského maliara F. T. Šimona. Výstava ponúka okrem grafických prác aj dosiaľ neuverejnené fotografie, ktoré umelec vytvoril počas návštev v spišskom regióne.
 

Vyberte región